StPr/25/3208
Rodzaj umowy:
Umowa o pracę na okres próbny
Wynagrodzenie:
od 7 500 PLN
Zakres obowiązków:
- realizacja prac naukowo-badawczych w zakresie działalności statutowej i projektów finansowanych ze źródeł zewnętrznych;
- inicjowanie badań, przygotowanie wniosków i projektów badawczych, ubieganie się o granty;
- publikacja wyników badań w czasopismach z listy JCR;
- udział w realizacji aktualnych i przyszłych projektów badawczych realizowanych w Zakładzie Jakości Żywności oraz w innych aktywnościach prowadzonych w Zakładzie;
- samorozwój ukierunkowany na uzyskanie stopnia naukowego doktora;
- udział w realizacji zadań w ramach dotacji celowej MRiRW.
Miejsce pracy:
Al. Marszałka J. Piłsudskiego 84, 92-202 Łódź, powiat: m. Łódź, woj: łódzkie
Pracodawca:
INSTYTUT BIOTECHNOLOGII PRZEMYSŁU ROLNO-SPOŻYWCZEGO IM. PROF. WACŁAWA DĄBROWSKIEGO - PAŃSTWOWY INSTYTUT BADAWCZY
Liczba godzin pracy w tygodniu:
40
Typ propozycji:
praca stała
Wymagania konieczne:
- wykształcenie: wyższe (w tym licencjat)
- angielski, w mowie - B2 - wyższy średnio zaawansowany, w piśmie - B2 - wyższy średnio zaawansowany
- komunikatywność,pracowitość , biegła obsługa komputera i obsługa internetu
- Wymagania niezbędne: - dyplom magistra w dziedzinie biotechnologia, technologia żywności, mikrobiologia, biologia lub pokrewne; - gotowość do podjęcia problematyki badawczej uzasadnionej potrzebami Instytutu; - umiejętność pracy w zespole; - umiejętność obsługi sprzętu komputerowego i znajomość podstawowego oprogramowania biurowego; - predyspozycje do pracy naukowej (przede wszystkim pod uwagę będą brane opublikowane artykuły, uczestnictwo w konferencjach naukowych, udział lub złożone projekty badawcze, staże i stypendia zagraniczne); - udokumentowany dorobek naukowy w postaci opublikowanych co najmniej 4 artykułów naukowych wymienionych na liście JCR, których łączny IF wynosi minimum 6 oraz łączna liczba punktów wg MNiSW publikacji naukowych minimum 350; - minimum 4 lata doświadczenia w pracy w laboratorium akredytowanym w dziedzinie mikrobiologii żywności; - minimum 6 miesięczny staż zagraniczny; - praktyczna znajomość procedur laboratoryjnych, w tym metod analizy mikrobiologicznej oraz pracy zgodnej z normami PN-EN ISO/IEC 17025 i ISO 7218; - doświadczenie w realizacji projektów badawczych; - dobra znajomość języka polskiego i angielskiego w mowie i piśmie w prezentowanej dziedzinie badawczej.
Inne wymagania:
Wymagania niezbędne: - dyplom magistra w dziedzinie biotechnologia, technologia żywności, mikrobiologia, biologia lub pokrewne; - gotowość do podjęcia problematyki badawczej uzasadnionej potrzebami Instytutu; - umiejętność pracy w zespole; - umiejętność obsługi sprzętu komputerowego i znajomość podstawowego oprogramowania biurowego; - predyspozycje do pracy naukowej (przede wszystkim pod uwagę będą brane opublikowane artykuły, uczestnictwo w konferencjach naukowych, udział lub złożone projekty badawcze, staże i stypendia zagraniczne); - udokumentowany dorobek naukowy w postaci opublikowanych co najmniej 4 artykułów naukowych wymienionych na liście JCR, których łączny IF wynosi minimum 6 oraz łączna liczba punktów wg MNiSW publikacji naukowych minimum 350; - minimum 4 lata doświadczenia w pracy w laboratorium akredytowanym w dziedzinie mikrobiologii żywności; - minimum 6 miesięczny staż zagraniczny; - praktyczna znajomość procedur laboratoryjnych, w tym metod analizy mikrobiologicznej oraz pracy zgodnej z normami PN-EN ISO/IEC 17025 i ISO 7218; - doświadczenie w realizacji projektów badawczych; - dobra znajomość języka polskiego i angielskiego w mowie i piśmie w prezentowanej dziedzinie badawczej.
Sposób aplikowania:
bezpośrednio do pracodawcy
Osoba do kontaktu:
Monika Torbińska
E-mail:
[email protected]
Wymagane dokumenty:
Wymagane dokumenty i oświadczenia: - list motywacyjny do Dyrektora Instytutu (własnoręcznie podpisany); - kwestionariusz osobowy (do pobrania); - klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych osobowych dla kandydatów (do pobrania); - oświadczenia dla kandydatów (do pobrania); - kserokopia dokumentu (dyplom) potwierdzającego posiadane wykształcenie magisterskie; - kserokopie dokumentów potwierdzających kwalifikacje zawodowe; - przebieg pracy zawodowej; - wykaz dorobku naukowego i wdrożeniowego; - oświadczenie kandydata, że IBPRS-PIB będzie podstawowym miejscem pracy Termin i miejsce składania dokumentów: Dokumenty i oświadczenia należy przesłać lub składać w zamkniętych kopertach z adnotacją Konkurs na stanowisko asystenta w Zakładzie Jakości Żywności IBPRS-PIB nr 2/2025/N w sekretariacie Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego PIB, adres ul. Rakowiecka 36, 02-532 Warszawa (I piętro, pokój 134) lub przesłać za pomocą operatora pocztowego na adres: IBPRS-PIB, ul. Rakowiecka 36, 02-532 Warszawa do dnia 14.12.2025r. (decyduje data wpływu do IBPRS-PIB) z dopiskiem w liście motywacyjnym i na kopercie: Ogłoszenie nr 2/2025/N. List motywacyjny, oświadczenia, klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych osobowych i kwestionariusz osobowy muszą być własnoręcznie podpisane. W przypadku aplikowania na więcej niż jedno ogłoszenie o naborze, komplet dokumentów aplikacyjnych należy złożyć na każde ogłoszenie osobno. Ogłoszenie wyników nastąpi nie później niż 2 tygodnie po zakończeniu postępowania konkursowego. Instytut zatrudni pracownika od 1 dnia miesiąca następującego po pozytywnym zaopiniowaniu przez Radę Naukową IBPRS-PIB. Zgłoszenia kandydatów złożone po terminie, w inny sposób niż określony w ogłoszeniu, bez kompletu wymaganych dokumentów, nie będą brane pod uwagę w postępowaniu związanym z naborem. Nie ma możliwości składania dokumentów aplikacyjnych poza ogłoszeniem. Kandydaci, którzy spełnili wymagania określone w ogłoszeniu o naborze będą poinformowani telefonicznie lub poprzez e-mail o dalszym przebiegu naboru. Po przeprowadzonym postępowaniu kwalifikacyjnym informacja o wyniku naboru będzie upowszechniona poprzez opublikowanie w Biuletynie Informacji Publicznej IBPRS-PIB (bip.ibprs.pl) oraz umieszczona na tablicy informacyjnej w siedzibie IBPRS-PIB w Warszawie.
Sposób przekazania dokumentów:
Preferowane formy kontaktu: e-mail, poczta, Termin: poczta: 02-532 Warszawa, ul. Rakowiecka 36

Zaloguj się przez Facebook