StPr/25/0227
Rodzaj umowy:
Umowa o pracę na czas określony
Wynagrodzenie:
od 4 666 PLN
Zakres obowiązków:
kompleksowa obsługa konsumenta w zakładzie gastronomicznym oraz prowadzenie dokumentacji sprzedaży i rozliczenia kelnerskie; przygotowywanie sali konsumpcyjnej do obsługi kelnerskiej, tj.: przygotowanie (polerowanie) sztućców, szkła, porcelany oraz naczyń do wydawania potraw i napojów, nakrywanie stołów do konsumpcji z uwzględnieniem pory dnia i składanego zamówienia oraz z wykorzystaniem elementów dekoracyjnych (np. kompozycje kwiatowe); udzielanie konsumentowi informacji dotyczących jadłospisów, wartości odżywczych potraw i technologii ich przyrządzania; doradzanie konsumentowi odpowiedniego asortymentu potraw i napojów w zależności od wymagań dietetycznych, przyzwyczajeń i specyfiki kuchni (regionalna, staropolska, innych narodów); przyjmowanie i rejestrowanie zamówień konsumenckich; posługiwanie się narzędziami i przyrządami typu: tace, wózki kelnerskie do serwowania potraw; obsługiwanie maszyn i urządzeń stosowanych w części handlowej zakładu gastronomicznego, np.: elektronicznych kas kelnerskich, kalkulatorów, komputerów, kostkarek do lodu; sprzątanie ze stołów z zachowaniem odpowiedniej kolejności i warunków higienicznych; inkasowanie należności, rozliczanie z pobranych potraw i napojów oraz dziennego utargu; utrzymywanie porządku na stanowisku pracy oraz przestrzeganie zasad bhp, ppoż. i sanitarno-higienicznych; obsługiwanie uczestników przyjęć okolicznościowych z uwzględnieniem obowiązujących zasad nakrywania stołów, rozsadzania gości, pierwszeństwa obsługi; opracowywanie karty potraw i napojów na przyjęcia okolicznościowe; propagowanie nowych wyrobów kulinarnych i napojów
Miejsce pracy:
Chojna, powiat: gryfiński, woj: zachodniopomorskie
Pracodawca:
kontakt przez PUP
Liczba godzin pracy w tygodniu:
40
Wymagania konieczne:
Sposób aplikowania:
za pośrednictwem urzędu
Osoba do kontaktu:
Małgorzata Januszczak
Nr telefonu:
914141931 w. 151
E-mail:
[email protected]
Wymagane dokumenty:
skierowanie z PUP