8b736f0f-c593-46d6-be24-1e44bd8e59c8
Rodzaj umowy:
Umowa o pracę na czas określony
Wynagrodzenie:
od 3 000 EUR
Zakres obowiązków:
Prezentowanie menu i udzielanie szczegółowych informacji na temat dań (np. o porcjach, składnikach lub potencjalnych alergenach pokarmowych). Informowanie klientów o specjalnościach dnia. Oferowanie rekomendacji menu na życzenie.
Przyjmowanie dokładnych zamówień na dania i napoje, korzystając z mobilnego systemu zamówień POS. W przypadku serwowania alkoholi - sprawdzanie dowodów osobistych klientów w celu upewnienia się, że spełniają oni minimalne wymagania wiekowe dotyczące spożywania napojów alkoholowych. Przekazywanie szczegółów zamówienia personelowi kuchni. Serwowanie zamówionych dań i napoi. Sprawdzanie czystości i wyglądu naczyń oraz przyborów kuchennych oraz zgłaszanie wszelkich problemów. Utrzymywanie porządku w jadalni. Dostarczanie gościom rachunków i pobieranie płatności. Sprzątanie naczyń ze stołów.
Współpraca z kierownikiem restauracji lub kierownikiem zmiany w celu omówienia specjalności dnia, zmian w menu i specyfikacji usług dla rezerwacji (np. imprez). Przestrzeganie wszystkich odpowiednich przepisów departamentu zdrowia odnośnie higieny i bezpieczeństwa przechowywania produktów. Przestrzeganie prawa dotyczącego serwowania napojów alkoholowych.
Miejsce pracy:
Storgata 6, 3950 Brevik, Norwegia
Pracodawca:
Restaurant Sjöloftet
Liczba godzin pracy w tygodniu:
37.5
Wymagania konieczne:
- wykształcenie: zasadnicze branżowe, gastronomiczne, specjalizacja: kelner
- angielski, w mowie - B2 - wyższy średnio zaawansowany, w piśmie - B2 - wyższy średnio zaawansowany
- bez nałogów
- Wymagane w pracy jako kelner w restauracji – minimum 3 lata. Wykonywanie pracy z pasją, punktualność, zorganizowanie, umiejętność pracy samodzielnej oraz w grupie, zdolność do pracy pod presją czasu, elastyczność, doskonałe zdolności komunikacyjne i umiejętności społeczne. Kreatywność i zwracanie uwagi na szczegóły, umiejętność pracy samodzielnej i zespołowej, zdolności do szybkiej, systematycznej pracy, również w warunkach stresowych, wiedza i świadomość na temat gospodarki kuchennej, znajomość produktów, pasja do gotowania, dobre zdrowie i kondycja fizyczna.
Inne wymagania:
Wymagane w pracy jako kelner w restauracji – minimum 3 lata. Wykonywanie pracy z pasją, punktualność, zorganizowanie, umiejętność pracy samodzielnej oraz w grupie, zdolność do pracy pod presją czasu, elastyczność, doskonałe zdolności komunikacyjne i umiejętności społeczne. Kreatywność i zwracanie uwagi na szczegóły, umiejętność pracy samodzielnej i zespołowej, zdolności do szybkiej, systematycznej pracy, również w warunkach stresowych, wiedza i świadomość na temat gospodarki kuchennej, znajomość produktów, pasja do gotowania, dobre zdrowie i kondycja fizyczna.
Sposób aplikowania:
do doradcy EURES z WUP
Wymagane dokumenty:
CV ze zdjęciem, list motywacyjny z opisem swoich mocnych i słabych stron w pracy kuchni, minimum 2 referencje, zdjęcia przygotowywanych potraw
Sposób przekazania dokumentów:
email: [email protected] – w tytule emaila proszę wpisać - Norwegia – Kelner