StPr/25/0716
Rodzaj umowy:
Umowa o pracę w zastępstwie
Wynagrodzenie:
od 5 820 PLN
+ dodatek stażowy + dodatek motywacyjny
Zakres obowiązków:
Nadzór i zarządzanie pracą Kuchni i podległymi pracownikami;
Sporządzanie jadłospisów dla mieszkańców zgodnie z obowiązującymi przepisami wraz
z uwzględnianiem diet mieszkańców;
Sporządzanie imiennego wykazu chorych mających zleconą dietę przy współpracy z Kierownikiem Działu Opiekuńczo Medycznego;
Przeprowadzanie wywiadu żywieniowego z chorymi mieszkańcami w ich pokojach nie rzadziej niż raz w tygodniu oraz sporządzanie niektórych potraw dietetycznych dla chorych mieszkańców Domu,
Zabezpieczenie usług na rzecz mieszkańców i pracowników Domu poprzez właściwą organizację pracy Kuchni, w tym nadzorowanie wydajności procesu przygotowywania posiłków, sporządzanie grafików dla podległych pracowników, kontrola obecności i przepracowanych godzin podległych pracowników oraz przekazywanie miesięcznych informacji do Kadr, kontrola przygotowania swoich podwładnych do pracy,
Prowadzenie dokumentacji i bieżąca kontrola działu żywienia w zakresie HACCP;
Dokonywanie kontroli wewnętrznej dokumentów pod względem merytorycznym dokumentacja zakupu towarów materiałów, kwalifikowanie dokumentów zakupowych pod względem VAT,
Sprawowanie nadzoru w zakresie użytkowania majątku przekazanego do użytkowania w Kuchni,
m. in. poprzez przeprowadzanie inwentaryzacji żywności i sprzętu, dbanie o ich bezpieczeństwo
i odpowiednie użytkowanie;
Nadzór nad prawidłowym stanem higieniczno sanitarnym Kuchni oraz pomieszczeń pomocniczych;
Odpowiedzialność za zaopatrzenie całego działu, tj. nadzór nad zamówieniami, nad przyjęciem towaru zgodnego z zamówieniem do magazynu, aż po jego wydanie do Kuchni.
Link do oferty pracy:
https://dpszakatek.pl/bip/wp-content/uploads/2025/09/Kierownik_kuchni_-_dietetyk_18_09_2025.pdf
Miejsce pracy:
Gen. Władysława Andersa 81 B, 41-200 Sosnowiec, powiat: m. Sosnowiec, woj: śląskie
Pracodawca:
DOM POMOCY SPOŁECZNEJ W SOSNOWCU "ZAKĄTEK"
Liczba godzin pracy w tygodniu:
40
Wymagania konieczne:
- wykształcenie: średnie ogólnokształcące
- wykształcenie średnie umożliwiające wykonywanie zadań na stanowisku i minimum 4 lata stażu pracy lub wykształcenie wyższe kierunkowe umożliwiające wykonywanie zadań na stanowisku minimum 2 lata stażu pracy, umiejętność zarządzania zespołem, umiejętności komunikacyjne: Jasne i zrozumiałe przekazywanie informacji współpracownikom, zdolność do samodzielnej organizacji pracy: planowanie pracy, zarządzanie dokumentacją, ustalanie priorytetów, prowadzenie dokumentacji: Sumienne i dokładne prowadzenie niezbędnej dokumentacji. predyspozycje i umiejętności: wysoka kultura osobista, cierpliwość, opanowanie, nastawienie na rozwiązywanie problemów, chęć rozwoju.
Inne wymagania:
wykształcenie średnie umożliwiające wykonywanie zadań na stanowisku i minimum 4 lata stażu pracy lub wykształcenie wyższe kierunkowe umożliwiające wykonywanie zadań na stanowisku minimum 2 lata stażu pracy, umiejętność zarządzania zespołem, umiejętności komunikacyjne: Jasne i zrozumiałe przekazywanie informacji współpracownikom, zdolność do samodzielnej organizacji pracy: planowanie pracy, zarządzanie dokumentacją, ustalanie priorytetów, prowadzenie dokumentacji: Sumienne i dokładne prowadzenie niezbędnej dokumentacji. predyspozycje i umiejętności: wysoka kultura osobista, cierpliwość, opanowanie, nastawienie na rozwiązywanie problemów, chęć rozwoju.
Sposób aplikowania:
bezpośrednio do pracodawcy
Osoba do kontaktu:
Anna Pierzchała
Nr telefonu:
32 266-50-42 w.44
E-mail:
[email protected]
Wymagane dokumenty:
Link do oferty: https://dpszakatek.pl/bip/wp-content/uploads/2025/09/Kierownik_kuchni_-_dietetyk_18_09_2025.pdf
Sposób przekazania dokumentów:
Preferowane formy kontaktu: osobiście, telefon, e-mail