KUCHARZ - SEKCJA MATERIAŁOWA/SŁUŻBA ŻYWNOŚCIOWA
(NR 0213)

KUCHARZ - SEKCJA MATERIAŁOWA/SŁUŻBA ŻYWNOŚCIOWA (NR 0213)

Powiatowy Urząd Pracy w Bydgoszczy

Wymiar pracy
Pełny etat
Rodzaj umowy
Umowa o pracę na okres próbny
Tryb pracy
Stacjonarna
Doświadczenie
Doświadczenie wymagane
Wynagrodzenie
od 4 666 zł
brutto
Stawka miesięczna
 Drukuj ofertę
  • Polski

Opis

Numer:
StPr/25/0213

Rodzaj umowy:
Umowa o pracę na okres próbny

Wynagrodzenie:
od 4 666 PLN
wynagrodzenie zasadnicze: 4.242,00 zł brutto + 10% premia+ wysługa

Zakres obowiązków:
1. Organizowanie pobierania produktów spożywczych z magazynu żywnościowego przez kucharza dyżurnego, zgodnie z asygnatami kuchennymi na dany dzień.
2. Nadzór nad pobieraniem produktów spożywczych z magazynku przykuchennego zgodnie z asygnatą i wykonywanym procesem technologicznym.
3. Organizowanie właściwej organizacji pracy przez kucharzy zmiany.
4. Nadzór nad przestrzeganiem prawidłowego procesu technologicznego odpowiedniego dla określonej potrawy ze szczególnym zwróceniem uwagi co do jakości (temperatura, jakość) oraz ilości (ilość porcji i i ch waga).
5. Nadzór nad zachowaniem prawidłowych procesów technologicznych (jak w pkt. 4) przez innych kucharzy oraz odbiór od nich przyrządzonych potraw (zgodnie z przyjętym podziałem pracy).
6. Przestrzeganie zasady przebierania kasz i makaronów (strączkowe podlegają bezwzględnemu płukaniu).
7. Nadzór nad wykonywaniem takiej ilości porcji jaka wynika ze stanu żywionych na dany dzień.
8. Dokonywanie odpowiedniego podziału pracy uwzględniającego warunki i potrzeby danego dnia.
9. Nadzór nad bezwzględnym przestrzeganiem jakości (co do ilości i temperatury) oraz estetyki wydawanych potraw konsumentom.
10. Utrzymanie właściwego stanu sanitarno - higienicznego w pomieszczeniach kuchni przed, w czasie i po produkcji potraw.
11. Obsługa maszyn i urządzeń zgodnie z dokonanym przydziałem przez kierownika stołówki (przestrzegając warunków obsługi i bhp).
12. Dopilnowanie, aby ewidencjonowanie temperatury komór chłodniczych odbywało się dwa razy w czasie trwania zmiany (na początek i koniec).
13. Codzienne udzielanie instruktażu kucharzom zmiany co do procesów technologicznych, stanu sanitarno - higienicznego, przestrzeganie norm czasowych i innych zagadnień istotnych dla procesu produkcji posiłów.
14. Szkolenie przywarsztatowe żołnierzy - kucharzy wraz z innymi kucharzami (tematyka powiązana z realizowanym jadłospisem).
15. Rygorystyczne dopilnowanie, aby jaja świeże używane w procesie produkcji były naświetlane zgodnie z instrukcją w tym zakresie.
16. Nie zezwalanie na obecność w obiekcie kuchni żadnych osób postronnych.
17. Nadzorowanie właściwego przychowywania zamówionych porcji, wydawanie ich po wykonaniu obróbki cieplnej.
18. Dopilnowanie przygotowania stołówki do spożywania posiłków.
19. Znajomość obowiązujących w jednostce wojskowej norm wyżywienia.
20. Przekazanie kolejnej zmianie przygotowanych wcześniej posiłków (lub ich przyjęcie) oraz przekazanie istotnych informacji mających wpływ na obowiązaujący porządek dnia.
21. W czasie pełnienia kucharza dyżurnego, pobieranie próbek z wszystkich posiłków oraz opisywanie ich zgodnie z przepisami i przechowywanie w wydzielonym miejscu przez okres 48 godzin.

Miejsce pracy:
DOWÓDZTWO 1 BRYGADY LOGISTYCZNEJ,
ul. Powstańców Warszawy 2 Bydgoszcz,
ul. Szubińska 101, Bydgoszcz

Rodzaj umowy: pierwsza - umowa na okres próbny, docelowo zatrudnienie na czas nieokreślony.

Miejsce pracy:
Powstańców Warszawy 2, 85-681 Bydgoszcz, powiat: m. Bydgoszcz, woj: kujawsko-pomorskie

Pracodawca:
DOWÓDZTWO 1 BRYGADY LOGISTYCZNEJ

Liczba godzin pracy w tygodniu:
40

Wymagania konieczne:
  • wykształcenie: zasadnicze zawodowe
  • zawód: Kucharz* (wymagany staż - lata: 1)
  • Wymagania: 1. Wykształcenie zasadnicze zawodowe. 2. Wiedza i przepisy normatywne: a) podstawowa wiedza z zakresu procedur HACCAP, przechowywania i przetwarzania żywności, b) elementarna wiedza z zakresu funkcjonowania wojskowych obiektów żywienia, c) doświadczenie zawodowe na podobnym stanowisku pracy. 3. Umiejętności: a) czytania asygnat produktów spożywczych, b) umiejętność posługiwania się recepturami potraw, c) pracy w zepole, d) odporność na stres.


Inne wymagania:
Wymagania: 1. Wykształcenie zasadnicze zawodowe. 2. Wiedza i przepisy normatywne: a) podstawowa wiedza z zakresu procedur HACCAP, przechowywania i przetwarzania żywności, b) elementarna wiedza z zakresu funkcjonowania wojskowych obiektów żywienia, c) doświadczenie zawodowe na podobnym stanowisku pracy. 3. Umiejętności: a) czytania asygnat produktów spożywczych, b) umiejętność posługiwania się recepturami potraw, c) pracy w zepole, d) odporność na stres.

Sposób aplikowania:
bezpośrednio do pracodawcy

Nr telefonu:
261 411 223

Wymagane dokumenty:
Wymagane dokumenty: CV, list motywacyjny, zgoda na przetwarzanie danych osobowych zawartych w dokumentach aplikacyjnych niezbędnych do przeprowadzenia procesów rekrutacji, informacje dotyczące przetwarzania Państwa danych osobowych (obowiązek informacyjny wynikający z art. 13 RODO) znajdują się na stronie 1blog.wp.mil.pl w zakładce praca. Dokumenty należy złożyć do 5 lutego 2025 r., osobiście lub przesłać na adres: DOWÓDZTWO 1 BRYGADY LOGISTYCZNEJ ul. Powstańców Warszawy 2, 85-681 Bydgoszcz. Kontakt telefoniczny: 261-411-223 od poniedziałku do czwartku w godz. 7:00:-15:00; piątek 7:00-12.30. Adres prowadzonej rekrutacji: DOWÓDZTWO 1 BRYGADY LOGISTYCZNEJ, ul. Powstańców Warszawy 2, 85-681 Bydgoszcz.

Sposób przekazania dokumentów:
Preferowane formy kontaktu: osobiście, telefon, poczta
Dodano: 31.01.2025, 03:36
ID ogłoszenia: 129825
Udostępnij:
Dodano: 31.01.2025, 03:36
ID ogłoszenia: 129825

Zobacz inne oferty

4 666 złbrutto
Nowe
Powiatowy Urząd Pracy w Cieszynie
Bażanowice
4 666 złbrutto
Dodano: 1 minutę temu
583,25 złbrutto
Nowe
Powiatowy Urząd Pracy w Cieszynie
Cieszyn
583,25 złbrutto
Dodano: 1 minutę temu
6 987 złbrutto
Nowe
Powiatowy Urząd Pracy w Jaworznie
Jaworzno
6 987 złbrutto
Dodano: 1 minutę temu
6 000 złbrutto
Nowe
Powiatowy Urząd Pracy w Lublińcu
Boronów
6 000 złbrutto
Dodano: 1 minutę temu
Nowe

ŚLUSARZ

35 złbrutto
Nowe
Powiatowy Urząd Pracy w Mikołowie z siedzibą w Łaziskach Górnych
Mikołów
35 złbrutto
Dodano: 1 minutę temu
Do góry