Numer:
329691
Rodzaj umowy:
Umowa o pracę na czas określony
Wynagrodzenie:
od 8 000 do 9 000 PLN
Zakres obowiązków:
Opracowanie i planowanie karty dań: tworzenie różnorodnych, atrakcyjnych i zbilansowanych dań, uwzględniając aktualne trendy kulinarno-gastronomiczne, preferencje klientów, dostępność składników oraz uwzględniając charakter obiektu historycznego i turystycznego jakim jest Twierdza; Opracowanie menu na wydarzenia gastronomiczne i okolicznościowe, menu dla grup;
Zarządzanie zespołem: rekrutowanie, szkolenie, motywowanie i nadzorowanie pracowników kuchni – kucharzy, pomocy kuchennych;
Zarządzanie dostawami i magazynem: monitorowanie stanu zapasów oraz kontrola jakości dostaw. Zamawianie produktów i efektywne gospodarowanie zasobami;
Współpraca z dostawcami: poszukiwanie dostawców towarów najlepszej jakości – utrzymanie relacji, negocjowanie warunków dostaw surowców (wspólnie z Menadżerem), kontrola jakości dostarczanych produktów;
Kontrolowanie jakości produkcji: zapewnienie, że wszystkie potrawy spełniają standardy jakościowe zbiorowego żywienia oraz są przygotowywane zgodnie z recepturami;
Kontrola kosztów: optymalizacja procesów kuchennych w celu ograniczenia do minimum strat, kontrola kosztów operacyjnych (energia, koszty pracy);
Przestrzeganie bezpieczeństwa i higieny w żywieniu: przestrzeganie dobrych praktyk w gastronomii GMP/GHP, prowadzenie kuchni zgodnie z księgą HACCP, przestrzeganie zasad BHP i procedur wewnętrznych w celu zachowania wysokich standardów sanitarnych; odpowiedzialność za bezawaryjną pracę urządzeń i narzędzi, odpowiedzialność za szkolenia stanowiskowe pracowników;
Innowacyjność i zaangażowanie: śledzenie trendów i obserwacja otoczenia gastronomicznego, w celu wprowadzania zmian optymalizujących pracę kuchni i utrzymując wysoki poziom zadowolenia klientów;
Obsługa klienta: obsługi gości na podstawie wytycznych Menadżera oraz odpowiedź na potrzeby klientów, w tym na uwagi dotyczące dań;
Zarządzanie czasem pracy kuchni: skuteczne planowanie harmonogramów pracy, kontrola czasu przygotowywania potraw oraz utrzymanie płynności działania kuchni w trakcie godzin szczytu;
Gotowość do rozwiązywania problemów: umiejętne reagowanie na sytuacje awaryjne, bieżące problemy oraz podejmowanie szybkich decyzji w celu utrzymania płynności działania kuchni i minimalizacji strat;
Kontrola wydatków: Zarządzanie budżetem kuchni, monitorowanie kosztów operacyjnych i utrzymanie zgodności z ustalonymi limitami finansowymi;
Kreowanie pozytywnego wizerunku Twierdzy Srebrna Góra poprzez ofertę wyjątkowych przeżyć kulinarnych.
Miejsce pracy:
Kręta 4, 57-215 Srebrna Góra, powiat: ząbkowicki, woj: dolnośląskie
Pracodawca:
Twierdza Srebrna Góra Sp. z o.o.
Typ propozycji:
praca stała, praca w wolne dni
Sposób aplikowania:
bezpośrednio do pracodawcy
Nr telefonu:
74 818 00 99 / 74 660 40 00 / 723894 959
E-mail:
[email protected] / [email protected]
Wymagane dokumenty:
CV
Sposób przekazania dokumentów:
Preferowane formy kontaktu: telefon, e-mail